Nehéz, küzdelmes öt hónap volt. Sok para, sok munka, sok várakozás, sok türelmetlenség, sok feszültség és sok, nagyon sok jó dolog, ami miatt mindez megéri. És mivel nem azért van ez a blog itt, hogy vállon sírjam a látogatóimat, hanem hogy elmondjam mi is történik itt a missSmith háza táján, hát ez fog most következni.
Gondolkoztam, hogy egy posztban zúdítsam-e az információt, de végül inkább a teleregény mellett döntöttem.
Vagyis a jó hír, hogy most befrissítek! És mindezt lépésről lépésre fogom tenni:)

Kezdem azzal, ami most rendszeres elfoglaltságot jelent.

Praktikeres munka

Még tavaly történt, hogy Emese, akinek a lakásról készült terveket már megmutattam itt, felhívott, hogy a Praktiker szeretne nyitni a közösségi média világába és erre tendert írtak ki. Ő találta ki azt a koncepciót, hogy az új célközönség eléréséhez, új szemlélet kell, és Ő volt az, aki annyira bízott az én tehetségemben, hogy egyenesen beleírt a tenderbe, Nyitva ezzel a fiatalabb korosztály és azok felé, akik csak szeretnének barkácsolni, de fogalmuk sincs hogy kezdjenek hozzá. A terv nyert a pályázaton, majd egyszer csak (jó fél éves várakozás után, ahogy egy multihoz illik) tényleg elindultunk. Hát röviden, így lettem én a Praktiker bloggere.

Az a feladatom, hogy hétről hétre posztokat írjak, mindenféle témában, aminek köze lehet a barkácsoláshoz és az otthonszépítéshez. Továbbá az is, és ez az izgalmasabb, hogy a hónapról-hónapra meghirdetett pályázatra a kiválasztott jelentkezőknek terveket gyártsak, amikből egy (amelyik a végső szavazásnál a legtöbb szavazatot kapja) minden hónapban meg is valósul. Hát így.

Az a remek dolog van még ezzel a helyzettel, hogy egy szuper kis csapattal dolgozhatok együtt, ahol Mojzes Nóra a dekor tárgyakért felelős, illetve azért, hogy a Csináld+ oldalon és a 4szoba.hu-n is megjelenjen az anyagunk. 1001Csaba, akit a laktérítő adásokból már ismerhettek a szakink, aki mindent megold.
És még sokan mások dolgoznak a háttérben, akik segítik a munkánkat, beleértve Király Emesét, az OMG-től és SomogyiDanit és OrtAttilát az Ombrello-tól. Illetve Géczy Dávid és Szajki Péter, aki filmes oldalról kapcsolódik hozzánk. Nem untatlak Benneteket most a részletekkel, és egyébként is nyilván bonyolultabb ennél a történet, inkább megmutatom a legutóbbi munkánkat.

Balázs dolgozója

Picture
missSmith

Rendesen megdolgoztunk Vele, két nap alatt készült el, és nagyon sokat idegeskedtem előtte, hogy jó legyen.
Tanulok. Tanulom ezt a "hogyan csináljunk kisfilmet felújítás közben", és lassan rájövök, hogy ez egy másik szakma.


Ez a második felújításos projektünk volt és nagyon sok minden van, ami másképp működik, mint a való életben. Bár, amit létrehozunk, mégis egy valós tér.
A különbség elsősorban az, hogy itt 2 nap van a kivitelezésre, ezért nem tervezhetek be egy hónapnyi kivitelezési munkát, mert kipurcantjuk magunkat. Nos, ez Balázsnál azért még megtörtént. Mondjuk nagyon szeretem, ami elkészült, de felelős vagyok azért is, hogy rendben menjenek a dolgok és senki ne "haljon bele" a kivitelezés fáradalmaiba, beleértve magamat is.

Szóval keresem az egyensúlyt a tökéletes terv, a kivitelezésre szánt idő, és költség között. Ez a feladat persze nem ismeretlen, hiszen erre akkor is figyelni kell, amikor a kivitelezés normális ütemben folyik.
De ha ezt a feladatot nézem, akkor kicsit olyan ez, mintha a sűrű szörpöt hasonlítanám a felhígított fogyasztható változathoz. Nem tudom, mennyire érthető a példa, de az biztos hogy a feladat  nagyon izgi és mnehéz is.
Most készülünk a harmadik kisfilmre és már pörög a következő pályázat, amire egyébként még lehet jelentkezni, szóval, ha kedvet kaptál, csak hajrá.

Olvasni a Balázs dolgozója folyamatról, majd itt is lehet még, de a Praktiker blog lesz az (ahogy most is), ahova mindig mutatok majd linkekkel, amikor a további tervekről és a folyamatról lesz szó.

És ha már ennyit meséltem a filmről, itt az idő megmutatni is. Kedves Balázs, mosolygós Csaba és én.
Na nézzétek:
És vannak persze fotók is, amiket Kovács Tamás készített Nekünk.
Mutatom (képekre klikk és nyílik a galéria, tudod):


És a terv, többféle bontásban, amit a pályázatra beküldött képekre készítettem, és ami 203 szavazattal megnyerte a versenyt.
Mivel megígértem, hogy nem zúdítom egyben rátok, hogy mi is történt az elmúlt 5 hónapban, most befejezem ezt a posztot, juhuu. A közeljövőben úgyis lesz még szó a Praktikeres munkáról, meg néhány másikról is.
Hamarosan folyt.köv.

Erről a munkáról megjelent anyagok, eddig: Praktiker blog_Balázs, 4szoba, Csináld+, Facebook_Praktiker
Leave a Reply.